Румънски гигант крие слънцето на Кирев в Юве

Публикувано на: 16.12.2008 21:23

Автор: Гаро Тахмисян

©rapidisti.ro
Костел Панталеймон спира слънчевите лъчи
Гигантът от Румъния и Поли Тимишоара Костел Панталеймон е конкурент на пробите в Ювентус на 19-годишния страж на Славия и младежкия национален отбор Марио Кирев. Костел е роден на 1 февруари 1987 година и е висок 203 сантиметра, тежи цели 99 килограма. Интересна подробност е, че към стража интерес проявява и друг гранд - Интер.

В основата на пробите на двамата балканци е агенцията на известния румънски импресарио Йоан Бекали, който е в много тесни отношения със официалния собственик и негов братовчед Георге "Джиджи" Бекали на  гранда от северната ни съседка и бивш европейски шампион Стяуа. Бекали работи в съдружие с друг братовчед - Виктор Бекали и "Дан спорт мениджмънт" на Даниел Станчу.

Марио е бил забелязан от скаути и партньори на Бекали по време на контролата между младежките отбори на Румъния и България в Каракал на 19 ноември, завършила 1:1, съобщава източник на Проспорт.бг от Италия. Според нашия източник и партньор на българския агент Петьо Костадинов и двамата млади кийпъри са с много висока класа и имат шанс, ако не в Ювентус, то да си намерят място в други елитни отбори от Италия.