Какво видях на ЦСКА - БМ спорт?

Публикувано на: 19.03.2017 09:51

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
В първия мач за сезона, с по-сериозни аргументи за анализ на играта на ЦСКА 1948, този срещу БМ спорт, спечелен с 4:0, се открояват 3 неща.

Първо. Отборът на ЦСКА вече е с безусловни качества за "В" група и в това не може да има съмнение. Отборът на ЦСКА, който спечели през есента с характер, гостуването на БМ спорт, в равностоен мач, сега бе с класи над съперника. Съперник, който в дълги периоди на двубоя правеше кондиционно занимание, поради невъзможността да се срещне с топката.

Второ. Виждат се грапавини във взаимодействието, които без никакво съмнение се дължат и на значителния брой нови попълнения в състава. В сравнение с есента, цели 6 играчи са нови в стартовите 11, а ако прибавим към тях и Кирил Атанасов, който се възстановяваше от операция, именно след брутални сцени срещу БМ спорт, то те стават 7. Несинхрон в такава конфигурация, или спадове в него, са закономерни и очаквани.


Сава Савов

Трето. Сава Савов пристигна още през декември в отбора. Момчетата го приеха с уважение и видимо отношение към високия му спортно-технически потенциал. Сава вече има зад гърба си мачове в професионалния футбол за ЦСКА и Локомотив ГО. В изиграните, преди този срещу БМ спорт, внимателния прочит на игровото поведение на титулярния национал на талантливия набор 1996 година, показваше отсъствие точно на един компонент. Той е част от характера на състезателя, който не се слави с излишна намаханост и надменна момчешка напереност. В самата игра не виждах нещо, което в родния край на Сава си има много контрастна и силна диалектна дума. Курназлък. И то не, като на камикадзе, а като самочувствие и разгръщане на потенциала. Е, в мача срещу БМ спорт, юношата на ЦСКА от Сливен, със сигурност придаде класа в центъра, там където в момента отсъстват, поради възстановяване от контузии силните и класни величини Радослав Димитров и Атанас Кръстев. От моя гледна точка, Сава Савов бе играч на мача. Ако задържи в позиция "Курназ", то много скоро за Сава ще говоря не само аз.