Проспорт ще прави субективен подбор

Публикувано на: 14.12.2017 16:39

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Налага се Проспорт Медиа да направи субективен избор за методическия треньорски ден на 16 април, идната година, с участието на Ник Маршал и Стивън Джерард.

Организаторът Ник Маршъл, Директор по футболните въпроси на академията, на Ливърпул, добави още две места за българи, доколкото е отправена покана и към млади наставници от други държави и континенти.

Стивън Джерад работи в момента с повечето момчета, които преди две години и половина взеха участие в международния турнир на Проспорт Медиа във Велико Търново.Засега е сигурно, че водач на групата ще бъде 30-годишният Александър Капитански.Треньор на деца. Притежава лиценз УЕФА "Б". С предимство, поради географското си разположение, ще се ползва Антон Бозов от ФК Палас Рудозем. 33-годишният треньор няма опциите на другите момчета и Проспорт едностранно му подава ръка и предоставя шанса за достъп до водещата методика на мърсисайдци.

Кои ще бъдат останалите треньори, които ще заминат ще стане известно следващите дни. Броят на желаещите значително надвишава лимитираната бройка и покрива почти 3/4 от територия на страната.

Напомняме, че обучението е част от целогодишната програма на Проспорт Медиа за достъп на млади треньори до водещи методики. През последната година българи преминаха през академиите на Ливърпул, Чарлтън на два пъти и Фиорентина. През март предстои седмичен методически курс отново на "Спароу лайн", базата на лондонския Чарлтън. Тепърва ще бъдат обявени и още опции.

Инициативата е напълно безплатна и избраните не заплащат никакви такси. На Проспорт Медиа или партньорските академии и наставници зад граница.