ЦСКА видя 23-ма нови

Публикувано на: 08.01.2018 17:15

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Магията на ЦСКА е жива! Тръгнал начисто от "А" окръжна група, борещ се в чистилището на Югозападната "Бундеслига", името на клуба привлича.
 
Над 100 деца се явиха в първата дата на кастинга, чиято цел е да се подберат за школата най-добрите футболисти, родени между 2000 и 2007 година.
 
Мнозина бяха харесани, но 23 от тях ще получат покани от треньорите да се присъединят към школата.
 
Нямаше кътче от България, което да не беше представено на стадион "Бонсист" в неделния ден. Младеж беше пътувал цяла нощ от Варна, само и само да пробва силите си в ЦСКА.
 
Желязната организация бързо раздели децата на няколко отбора според възрастта. Започнаха първо най-големите, а неизчерпаемите откъм енергия малки хлапета загряваха по своя инициатива с мачове зад вратите.
 
Да види кандидатите за ЦСКА дойде треньорът на първия тим Валентин Илиев. 
 
На кастинга свидетел стана и Мария – майката на Григор Димитров. Дамата беше пристигнала за състезания в съседния балон за тенис.  Но искрено се зарадва на футболистите.
 
Школата е без такси, не се искат пари за екипировка. Напълно безплатно се осигуряват медицинско обслужване, кондиционни и индивидуални тренировки.
 
Следващата неделя, 14 януари, е втората дата на кастинга. Часът и мястото остават непроменени – 10.00 часа на комплекс "Бонсист".
Етикети: ЦСКА, школа, кастинг