Обучавани по програма на Проспорт Медиа дебютират, като треньори в Първа лига

Публикувано на: 12.06.2019 17:21

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Ивелин Петков (в синьо) и Михаил Цоков (вторият от дясно на ляво), заедно с Професор Верджине (в средата), на обучение във Флоренция.
Агенция Проспорт Медия си свърши работата и вече може да се похвали с двама треньори в Първа лига, при това едва на 28 и 32 години.
 
Ивелин Петков и Михаил Цоков. Те са двама от точно 30 млади наставници, които през последните два сезона минаха обучение в академията на европейския шампион Ливърпул (общо 10), в лондонския Чарлтън и италианските Фиорентина (съвместно с ПМРС Мениджмънт) и Пескара (съвместно с ПМРС Мениджмънт). Обучението бе част от собствена програма на Проспорт Медия за достъп до водещи методики във футбола.
 
 
Ивелин Петков бе треньор в академията на Монтана, след което стана помощник на Ферарио Спасов. От монтана премина в Славия при юношите, а от началото на седмицата е помощник на новия наставник на елитния Витоша - Енгибар Енгибаров. 32-годишният Михаил Цоков мина бойна практика, като помощник на Валентин Илиев в ЦСКА 1948 и също става помощник на Енгибар Енгибаров.
 
Любопитна футболно-историческа подробност е, че управителят на Проспорт Медиа - Петьо Костадинов е пряк "съучастник" в трансфера на Енгибаров от ЦСКА в Бундеслигата. В Бохум.
 
Екипът на Проспорт Медиа желае професионални върхове на младата вълна на треньорския пост в България.