Спрете Земята! Има хора за слизане

Публикувано на: 17.08.2019 00:24

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
На един приятел, с когото сме фосили от една и съща епоха, му писна в дискусия във все по-обсебващия ни Фейсбук и изригна със: "Спрете Земята! Искам да сляза!"

Спотаени в лицемерие, твърде много хора пуснаха по някое театрално слово на мъка по Пенка Стоянова. Твърде много, защото отдавна минахме през конвейера на морална липосукция и етичните норми вече са с финансов код. Банкова сметка. Смартфонното поколение му е все едно в паяжината на гениалната екранна стратегия за подчинение.

И да разказваш, няма на кого. Че в едно "много престъпно" и "унизително време" нашите спортисти говореха без думи. И се връщаха в родината за да споделят. Радост, медали, поражения. На кого да разкажеш за Монреал или Москва!? За "Лиляна Ронкети"...

Нека оставим всичко друго настрани. Само да споменем, че великият капитан Пенка Стоянова е изиграла ... 580 мача за националния отбор на България. Знаете ли какво е това математически? Тази велика българка е носила близо 20 месеца или година и 215 дни националната фланелка, без прекъсване. Ако ги съберем на едно място. И е побеждавала. В немислим спорт, на още по-немислими за днешния погром форуми.

"Всичко е фалшиво. Вече няма уважение, дадена дума. Само парите имат значение. По цял ден слушаме за престъпления. Зная, че ще напусна този свят без съжаление” - думи на великия Ален Делон, пред списание Paris Match преди година.

Спрете Земята! Има и други за слизане.

А който се е скрил от моралната липосукция, нека свали шапка и помълчи!

В памет на неземната, вече галактическа, Пенка Стоянова.

И за погрома над България.

Свалете знамената наполовина!