Италиански адвокат работи цяла нощ за Рафаил Пърликов

Публикувано на: 05.09.2019 14:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Джорджо Романо е познат и силен не само във футбола.
Поредният трансфер на млад български състезател е факт. 196-сантиметровият централен защитник Рафаил Пърликов е в процедура по ФИФА за картотекиране в италианския Козенца.

Ясни са няколко заподозрени. Ултра сговорчивият президент на Славия - Венцеслав Стефанов, когато трябва да се даде път на талантлив млад състезател, какъвто несъмнено е роденият на 17 септември 2002 година Рафаил Пърликов и тандемът Пламен Пейчев, шеф на ПМРС мениджмънт и Петьо Костадинов-Полковника, Управител на Проспорт Медиа.

Двамата агенти участваха в силната динамика във финала на италинаския трансферен прозорец на Калчо меркато, в хотел "Шератон Сан Сиро" в Милано, благодарение на което се стигна до ходове по задействането на процедурата на 2 септември.

Много хора са в сянка, защото подобни събития са отборна игра, но дълбоко зад светлините стои трудът и на спортния адвокат Джорджо Романо от Фоджа, част от партньорската група на двамата българи.

За да помогне в притискащата динамика на последния трансферен ден юристът работи цяла нощ, подготви основни документи и договори във време, в което ръководството на Козенца имаше тежки грижи по трансфери в първия тим и беше в цайтнот. Беше трудно да се смогне дори при удължения с 2 часа край на на последния трансферен ден.

Джорджо Романо го направи съвършено безвъзмедно, за да помогне на един млад и талантлив българин да получи шанс за нов хоризонт.

Остава Рафаил Пърликов да свърши своята част от работата, когато ФИФА разреши неговото картотекиране в Италия.