ЦСКА 1948 помете трупата на Радуканов с 5:0

Публикувано на: 23.09.2019 22:15

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 ЦСКА 1948 би само с 5:0 трупата на Милен Радуканов с фланелки под емблемата на софийския Септември. Това, че Антон Гущеров и Денислав Александров вкараха по 2 гола, това че и Тони Иванов отбеляза е очаквана статистика, макар и при много пропуски, пък и доста силни изяви на вратаря на гостите Филипов.
 
8 кръга, 8 победи, 24 точки и безапелационно първо място с еднолично присъствие на ЦСКА 1948.
 
Много резултатен мач, но е твърде любопитно да се погледне в защитите на двата тима, доколкото и в единия и в другия се игра с четирима в отбрана. Стартиралият през 90-те именно в Семтември треньор Петко Петков извади за червените, вероятно най-ниската в историята на българския профасионален футбол, защитна линия. Доколкото Венци Василев е с травма.
 
С малко бонус Александър Александров - 175 см, Ники Христов - 177 см, Богомил Дяков - 178 см, Димо Атанасов - 180 см.
 
Не по-малко интересна бе защитната четворка на самоуверения Милен Радуканов, който надменно пожела на домакините да си се порадват сега на попедата. Още с пристигането си специалистът от Видин се постара да си осигури защитниците от Пирин, от миналия сезон. С които той имаше много емоционални месеци. Това се отнася и за Попев, който за кратко мина през Витоша Бистрица, през втората част на предния шампионат. Може за някого това 5:0 да е изненада, но е истинска изненада, че не е повече, при скоростта на червеното нападение. Защото Башлиев, Иванов, Попев и Николов имат цели 49 гола пасив миналия сезон, когато с тях Пирин по чудо не изпадна от Втора лига.
 
Видимо Милен Радуканов за пореден път сбърка и с нападението. Скучният Преслав Йорданов бе твърде лесна плячка, докато дадения шанс в края на юношеския национал Влади Николов показа, че момчето се нуждае единствено от доверие. А доверието е за смелите.
 
За ЦСКА 1948 предстои интересен тест в официален мач. Отборът приема тима на Дунав Русе в мач от турнира за Купата на България.

Около терена на Националния стадион "Васил Левски" бе вълнуващо да се наблюдава електронната реклама на Мултиарт и да напомня за последния дубъл на ЦСКА в историята на клуба...