Славия дари в "Капачки за Бъдеще"

Публикувано на: 29.09.2019 16:46

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Диплом за Славия
 Служителите на футболен Славия се включиха по своя инициатива в кампанията "Капачки за Бъдеще" и само за няколко кръга на шампионата и собствени ресурси предадоха днес на площад "Батенберг" над 12 килограма. Техен преносител бе синът на административния директор - Михаил Костадинов, който все още няма навършени 3 години, но това е негово трето участие и отдавна осъзнато оделя всяка капачка, наечен е да събира и разделно отпадъците.


Михаил Костадинов
 
Михаил е и подходящо лице за акцията, доколкото самият той е преминал, макар и само за ден-два, през ковьоз. За 2 години досега, активистите са подарили със събраните средства 12 ковьоза. Вече се обсъждат в общността и идеи за други необходими технически средства в подкрепа на раждаемостта и детското здраве в България.
 
Само в първите 2 часа на акцията, от 9 до 11 часа, бяха събрани над 30 тона капачки и най-вероятно прогнозата за 140 тона в София ще бъде надхвърлена.


 
Внимателен поглед би зясякъл активност на всички социални нива. Имаше от госпожи, които предават по двадесетина капачки в пликче до пълни багажници от обединени усилия, или ненатрапващи се с присъствието си високопоставени българи от институциите, включително президентство, община, Народно събрание, Министерски съвет.

 
Участието на Славия е и добър сигнал за прецизиране и активност на останалите. Доколкото е правило да се влиза с шишенца, с мода, но като се отстранят капачките им, то на входовете ще бъде безпроблемно хората да го правят директно и да не се налага усилие по събирането.

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТАТА ПО СЪБИРАНЕТО. Браво, млади хора! Отлична организация на доброволците по насочването на автомобилите и пренасянето на пълните багажници. Отличен за организацията по приемането и товарните работи. Поздрави за сърцатата работа на служителите от Пътна полиция, които бяха адекватни при насищане на потока по посока паркинга на площада и завоя покрай БНБ. Отличен!