Те заминаха за обучение в Ливърпул

Публикувано на: 23.11.2019 09:08

Автор: Проспорт.бг

©Цветан Тасев
Рано сутринта, за треньорски семинар в академията на европейския шампион Ливърпул, замина групата по програмата на Проспорт медиа за достъп до водещи методики на млади български треньори. Тя епърва за тази кампания. С тях преминалите по нея за последните два сезона и половина ще станат 36 наставника от малки академии от цялата страна, в академии от Англия и Италия. Минали през предадения опит от светила в професията, като Ник Маршал, Сергей Балтача, Стив Айвъри, Професор Винченцо Верджине, Доцент доктор Джузепе Джерия и други.

Групата е в състав:
Велизар Христов - водач (ФК Развитие на млади футболни таланти), Мартин Герговски (ФК ЦСКА 1948), Радослав Симеонов (ФК Развитие на млади футболни таланти), Димитър Димитров (ФК Спорт за всички), Мартин Стефанов (ФК Металург Перник) и Адриан Сюрджиев (ФК Палас Рудозем).

Обучението, програмата на което е подготвена от Директор Ник Маршал ще стартира с теория именно от Маршал.


Велизар Христов

Българските наставници ще вземат участие още в заниманията на отборите до 18 и 23 години, както и особено важно в тренировките на децата между 9 и 11 години. Важно, защото тази година Проспорт медиа подбра група, в която са включени специалисти, които работят именно в този диапазон на подрастващи - между 9 пи 11 години. В същинската основа.

Велизар Христов е бил част от програмата за обучения в лондонския Чарлтън и в Ливърпул през миналата година, а Мартин Герговски премина обучение в академията на на италианския Пескара миналата пролет.

УТОЧНЕНИЕ НА ПРОСПОРТ МЕДИА: Обучението на младите български треньори е напълно безплатно.  Таксите и комисионните към  Проспорт медиа и Ливърпул е 0,00 лева и 0,00 паунда. Последното изречение е за всички н счетоводители по призвание и разбирачи по незнание в българския футбол.