Дишаш въздуха на Ливърпул и мечтаеш

Публикувано на: 26.11.2019 13:26

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Ник Маршал с българските треньори пред най-мечтания трофей в европейския клубен футбол.
С море от впечатления, нови идеи и още по-силна амбиция за работа ще се завърне групата от шест млади български треньори, обучението, на които в академията на европейския шампион Ливърпул приключва.

Заедно със свои колеги от Австрия, под ръководството на Директор Ник Маршал, те се запознаха с най-новите неща в теорията и участваха в практически занятия, които неизбежно дават съвършено различна посока на съждение.


Ник Маршал

В практическото занятие при отбора до 18 години, например, те имаха наблюдение в работата непосредствоно преди участието на отбора в младежката Шампионска лига.

Наблюдаваха заниманията на резервния отбор до 23 години.Изключително важни за шестимата са заниманията при момчетата от 9 до 11 години, доколкото всички те тренират деца именно в тази възрастова граница.

От Канал 3 вече има заявка за тяхно участие и разказ пред публиката вероятно в началото на следващата седмица.До този момент, по програмата на Агенция Проспорт медиа, в академията Ливърпул са преминали обучение общо 15 треньора.
На последното те са: Велизар Христов (Развитие на млади футболни таланти), Мартин Герговски (ЦСКА 1948), Мартин Стефанов (Металург Перник), Димитър Димитров (Спорт за всички), Адриан Сюрджиев (Палас Рудозем), Радослав Симеонов (Развитие на млади футболни таланти).Обучението на треньорите в академията на Ливърпул е напълно безплатно.